Opvækst

Hvalpe fødes og bor i hvalpegård i stuen indtil de er klar til at komme hjemmefra. På denne måde kommer de rigtigt meget i hænder fra dag 1, og oplever stort set alt hvad de forventes at opleve i sit nye hjem inden de hentes af deres nye familier. Larm, uro, køkkenredskaber, rengøring, TV, gæster, you name it. Det betyder også at moderen er i vante og trygge rammer, og kan slappe mere af. Hun kan trække sig hvis hun har brug for en pause, velvidende at der er styr på hendes hvalpe.

Fra de er helt små udsættes hvalpene for tidlig neurologisk stimulering (ENS), og den dag de kan kravle begynder miljøtræningen. I starten i form af forskelligt legetøj og materialer med forskellige taktile egenskaber og lugte. Legetøjet udskiftes jævnligt så de vænner sig til at forholde sig til nye ting, og senere introduceres også redskaber der udfordrer deres balance og proprioception. De vænner sig også, fra kravlealder og frem, til at besørge på tissemåtter, græsbakke, og på sigt udendørs.

Når hvalpene er 2 uger åbnes øjne og øregangene, og de begynder at kunne høre. Der begynder vi at spille klassisk musik. ved 3-4 uger begynder vi også blid tilvænning af kendte triggerlyde, som fyrværkeri og trafik og starter burtræning. Afhængigt af vejret er det også ved 4-5 uger at hvalpene begynder at komme udenfor, og vi øver at køre små ture. Fra 5 uger giver besøg på kontor, hos venner, i stalde og haller, dyrebutikken og planteskole hvalpene en masse forskellige spændende og positive indtryk.

Når hvalpene nærmer sig 8 uger bliver de chippet, vaccineret og øjenlyst ved ECVO certificeret dyrlæge. Resultatet registreres i DKK’s Hundeweb. Ønsker man det, kan der også laves DNA test ved Labogen (tilkøb). Ved afhentning medfølger sundhedsbog, hvalpepakke med foder til opstart, og kort pasningsvejledning. Stamtavler kan forsinkes af at jeg bruger dyrlæge i stedet for DKK chipmærker, så, afhængigt af hvor hurtigt de kan nå frem, vil stamtavlen evt. eftersendes. Hvalpen vil dog være at finde i Hundeweb længe inden da.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.